En pille i num-num giver fornyet selvtillid

Artikel til DBTUs hjemmeside før OB’s Grand Prix-stævne lørdag den 1. december 2007.

En pille i num-num giver fornyet selvtillid

Jeg håber, at jeg med denne artikel kan få alle bordtennisspillere til at tænke sig godt om, inden de indtager medicin af en eller anden art, som kan vise sig at være på dopinglisten. Det ville være ærgerligt for både bordtennissporten og ikke mindst for spilleren selv, at få et par års karantæne pga. en positiv dopingtest.

Hej Batsvingere

Jeg kan ligeså godt indrømme det, jeg er dopet under OB’s Grand Prix-stævne, bare så I ved det!

Da min hustru og jeg for mere end 13 år siden, skulle have vores førstefødte Cecilie, hjalp jeg til med at presse på fødestuen, så voldsomt, at jeg et par dage senere kunne konstatere, at jeg havde fået mit livs første hæmorroide – og så endda lige midt i num-num, herligt!
Den forsvandt dog hurtigt igen – uden behandling, og så var den sag ude af verden. Siden har jeg ikke haft problemer i den ende, hvis I vil vide det, men så var det, at jeg pludselig i sidste uge kunne mærke, at den var gal igen. Denne gang uden at jeg har født!
Min hustru, der er sygeplejerske, mente ikke, at der var nogen grund til at tage til lægen, da hun var sikker på, at det var en hæmorroide.
Jeg ringede dog alligevel til min læge, som dog var taget på ferie. Han henviste på sin telefonsvarer til en række andre læger. Jeg ringede til den første mandlige, men da det var lægesekretæren, jeg kom igennem til, gav jeg resolut røret til min hustru.
”Ja, han har fået en hæmorroide”, forklarede hun, og efter en kort samtale fik jeg så at vide, at der kun var en måde at behandle det på, og at jeg indenfor én time kunne hente cremé og stikpiller på apoteket.
På apoteket fortalte den søde unge pige mig (mens alle andre på apoteket kunne høre det), hvordan jeg skulle huske at stikke pillen op den rigtige vej. Ildrød i kuplen kunne jeg så lige så godt følge op: ”Hvis pillerne ikke hjælper, tror du så, at jeg skal skæres fri?” Og ja, det mente hun bestemt.

Forskrækkelsen

Efter to af de seks dage, som kuren varer, kunne jeg ikke mærke nogen forskel. Lidt tilfældigt læste jeg derfor på den meget lille indlagte seddel om præparatet, som hedder Proctosedyl.
Til min store forbavselse kunne jeg læse flg.: ”Hvis du anvender Proctosedyl regelmæssigt gennem længere tid, kan indholdsstofferne blive optaget i kroppen….flere af indholdsstofferne står på dopinglisten og kan medføre diskvalifikation ved sportskonkurrencer”.
Jeg kunne slet ikke falde i søvn den nat. Tænk nu, hvis jeg blev taget ud til dopingtest, og blev fundet positiv. Tankerne om to års karantæne svirrede rundt i mit hoved. Det er jo ikke os alle, der som Lars Hauth og Flemming Sunn har talentet til at være væk fra sporten i flere år for så at gøre comeback med rimelig succes.
Hvad skulle jeg nu gøre? Jeg var jo begyndt på kuren.

Anti Doping Danmark

På Anti Doping Danmarks hjemmeside kunne jeg læse mig frem til, at jeg muligvis kunne få en dispensation fra Dopinglisten (TUE) på lige fod med astmaspray o.lign.
Inden torsdagens træning med Mie Skov i Idrættens Hus i Brøndby orienterede jeg sportschef Peter Sartz om problemstillingen og om, at jeg ville kontakte Anti Doping Danmark for at finde ud af, hvordan jeg skulle forholde mig.
På Anti Doping Danmarks kontor talte jeg med sekretariatschef Finn Mikkelsen, der sendte mig videre til Team Danmarks læge Morten Storgaard, som heldigvis også havde til huse i Idrættens Hus. Efter nærmere undersøgelse viste det sig, at der skulle udfyldes en del papirer. Det blev gjort, inden jeg atter kunne gå til Anti Doping Danmarks kontor, hvor dispensationen faktisk først var i orden fra det øjeblik, at sekretariatschef Finn Mikkelsen fik overrakt lægepapirerne.

Farlig som aldrig før

Selv om Team Danmarks læge smilende kunne forsikre mig om, at det ingen betydning havde (Mie mente heller ikke, at hun kunne mærke nogen forskel under træningen), så er jeg ikke overbevidst om, at de har ret.
Jeg synes faktisk, at der var store fremskridt at spore specielt i servereturene, og jeg forventer efter et par dage mere med to gange daglige piller i num-num, at jeg flyver rundt om baghåndshjørnet måske endda rundt om hele bordet, når vi kommer frem til lørdag, hvor OB afholder Grand Prix-stævne.
Jeg glæder mig – og så er det sikkert også slut med at tabe kampe, hvor jeg har matchbolde….
Se mig på lørdag, hvis I kan nå det. Det kommer til at gå ”uerhört snabbt”!

– bedste hilsner
Carsten Egeholt

P.S.: Jeg er to gange tidligere blevet taget ud til dopingtest. Begge var negative. Og så var det måske på sin plads at nævne, at det at få en hæmorroide ikke har noget med renlighed at gøre, tak.