Sæson 1978-1979 (Gladsaxe)

Spillede i sæsonen i SBTUs holdturnering: Herrejunior Sjællandsserie A, som vi vandt foran Holmegård og Greve. Holdet: Carsten E. Jensen, Jan H. Nielsen, Ole Krogh, Henrik O. Jensen og Bjarne Sørensen.

1/10-78: DBTUs ranglisteturnering i Søndermarkshallen i Slagelse
Drenge-rækken, slutstilling (alle-mod-alle)
1. Henrik Elsborg, 7 sejre.
2. Claus Andersen, Helsingør, 5 s.
3. Jan Harkamp, 4 s.
4. Niels Børsting, 4 s.
5. Per Larsen, 4 s.
6. Kim Jensen, 3 s.
7. Carsten Jensen, 1 s.
8. Kent Uldall, 0 s.

1978: Deltog i Falkenbergs stævne (SBTU arrangement)

1978: Deltog i Eslövs stævne (SBTU arrangement)
Jeg blev nr. 3 i Pojkar B.

16/12-78: DBTUs ranglisteturnering i Odense Idrætshal
Drenge-rækken, slutstilling (alle-mod-alle)
1. Henrik Elsborg, 7 sejre (sæt: 14-1).
2. Kim Jensen, 5 s. (13-4).
3. Claus Andersen, 5 s. (11-5).
4. Jan Harkamp, 5 s. (10-5).
5. Carsten Jensen, 2 s. (6-11).
6. Niels Børsting, 2 s. (5-11).
7. Teis Jonasson, 2 s. (5-11).
8. Per Larsen, 0 s. (0-14).

28/12-78: Ungdoms-landskamp, Sporthalle Kiel-Kronshagen
Drengelandsholdet (min første landskamp)
Danmark-Vest-Tyskland 5-2
Jeg vandt mine to singler med 2-0 i sæt og førte 1-0 i sæt i min tredje single, som blev afbrudt da vi vandt landskampen med 5-2. Claus Andersen, Helsingør og Henrik Elsborg, MK 31 var de andre to spillere. De tabte hver én kamp.
(Se alle enkelt-resultaterne under “ungdoms-landskampe”)

5/1-79: Flænge i benet
Jeg hoppede i trampolin efter træningen på Gladsaxe skole og hoppede ind i en bordkant, hvilket resulterede i en flænge ved skinnebenet, som måtte syes.

Marts/april 1979: Klubmester i junior A single (foran Jan H. Nielsen 2-0) og drenge A single (foran Ole Krogh) og nummer tre i senior A single.
I junior A single vandt jeg undervejs med 25-23 i 3.- og afgørende sæt mod Ole Krogh.
I senior A single vandt jeg undervejs over Jørn Jespersen og nåede dermed frem til finalepuljen med Lars Breidahl, Lars Høgsberg og Claus Biehl. I denne pulje lagde jeg ud med at vinde over med 2-1 over Lars Breidahl, Claus Biehl vandt 2-1 over Lars Høgsberg, derefter vandt jeg 2-1 over Claus Biehl, mens Lars Høgsberg vandt med 2-1 over Lars Breidahl. I den sidste runde glippede min 3. titel ved disse klubmesterskaber, da jeg tabte med 0-2 til Lars Høgsberg, mens Claus Biehl vandt over Lars Breidahl.
Tre spillere stod lige med hver to sejre, men da Lars Høgsberg og Claus Biehl havde vundet ét sæt mere end jeg, måtte jeg tage til takke med 3. pladsen. Der skulle nu tælles bolde mellem Høgsberg og Biehl, men da ingen var sikre på sætcifrene, valgte de at spille en omkamp om titlen. Den vandt Lars Høgsberg.

18-20/5-79: SOJC i Roskilde
(Se enkelt-resultaterne under “ungdoms-landskampe”)

24/6-79: Ungdoms-landskampe i Porsgrunn i Norge
Drengelandsholdet (Henrik Elsborg, MK 31, Claus Andersen, Helsingør og jeg selv)
Vi spillede mod Norge, Finland og Sverige. Vi tabte 5-4 til Sverige, hvor jeg vandt én kamp og tabte to, vi tabte 5-0 til Finland, hvor jeg kun nåede at spille én kamp, som jeg tabte, og endelig vandt vi 5-1 over Norge, hvor jeg vandt én kamp og tabte én kamp.
(Se enkelt-resultaterne under “ungdoms-landskampe”.)

21-29/7-79: Ungdoms-EM i Rom i Italien
Jeg nåede 1/8-finalen (3. runde) i drengesingle, hvor jeg tabte til den senere vinder Vladislav Broda fra Tjekkoslovakiet. I drenge-holdturneringen (sammen med Claus Andersen, Helsingør og Henrik Elsborg, MK 31) sluttede vi på 12. pladsen efter bl.a. sejre på 3-0 over Norge, Belgien og Tyrkiet, mens det blev til nederlag på 3-1 til Holland, og nederlag på 3-1 til England i kampen om 11.-12. pladsen.
(Se enkelt-resultaterne under “ungdoms-landskampe”.)


Så er jeg klar til EM i Rom i 1979.